Concerten in Naarden, Utrecht & Leipzig
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Cantates voor Bachfest Leipzig - 15 t/m 18 juni Lees online
 
Facebook     Twitter     Instagram     Youtube
 

Nederlandse Bachvereniging naar internationaal muziekfestival Bachfest Leipzig  

Het programma, met onder meer ‘Ein feste Burg ist unser Gott', klinkt eerst in Utrecht en Naarden.

Ieder jaar in juni staat Leipzig in het teken van Johann Sebastian Bach: dan vindt het internationale muziekfestival Bachfest Leipzig plaats. Onder het motto Bach - We are Family zijn van overal ter wereld Bachensembles uitgenodigd voor hét muzikale evenement rondom de componist - zo ook de Nederlandse Bachvereniging.

 
Als kroon op het honderdjarig bestaan van het gezelschap, strijken de musici na een tweetal concerten in Nederland neer in Leipzig. In 2020 stond de Bachvereniging er al geprogrammeerd, maar door de coronacrisis is het gehele festival verplaatst naar dit jaar. Een complete uitvoering van alle koraalcantates van Bach loopt als een rode draad door het festival. De Bachvereniging mag in deze cyclus een van de grote concerten verzorgen in de Nicolaïkerk, met op het programma onder meer de geliefde en bekende cantate Ein feste Burg ist unser Gott. Het ensemble wordt geleid door artistiek leider en violist Shunske Sato.

Concertdata en kaarten 
De concerten van Cantates voor Bachfest Leipzig zijn op 15 juni in Utrecht, 16 juni in Naarden en 18 juni in Leipzig. Kaarten zijn verkrijgbaar via bachvereniging.nl.

 
Noot voor de redactie (niet ter publicatie):
Neem voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewverzoeken contact op met Eva Terpstra via eva.terpstra@bachvereniging.nlmarketing@bachvereniging.nl of telefonisch 06-42244041.
 
Over de Nederlandse Bachvereniging


De Nederlandse Bachvereniging is een uniek en toonaangevend vocaal-instrumentaal ensemble. 100 jaar geleden begonnen we met het uitvoeren van Johann Sebastian Bachs Matthäus-Passion in Grote Kerk Naarden. Sindsdien zetten we ons met hart en ziel in om zijn muziek met de wereld te delen. Met educatieve projecten, talentontwikkeling en ruim zestig concerten per jaar geven we invulling aan onze missie Bach voor iedereen. Daarnaast kunnen muziekliefhebbers van over de hele wereld genieten van All of Bach: ons YouTube-kanaal vol hoogwaardige opnames van Bachs muziek. 

Ons ensemble bestaat uit professionele spelers en zangers. Ze spelen op historische instrumenten en worden gedreven door nieuwsgierigheid en speelplezier: hun hart klopt voor Bach en zijn tijdgenoten. Onder artistieke leiding van Shunske Sato laten zij de veelkleurigheid van de oude muziek én van de Nederlandse Bachvereniging horen.